Det er ikke noe som er så kjedelig som tørre, uinspirerte matpakker!
Det er mye man kan være kreativ med, men noen hjemmelagde rundstykker pleier å gjøre susen!
De smaker også veldig godt som tilbehør til supper eller gryteretter!
Du trenger:
4ss smør
1 1/2dl vann
1pk gjær
1/2ts salt
3dl grov mel (ta det du har. bland gjerne forskjellige)
5dl hvetemel
50gr havregryn
Varm vann med smør, til smøret har smeltet. Rør ut gjær (fersk eller tørr) i blandingen, pass på at det ikke er for varmt! Bland inn de tørre ingrediensene og kna til deigen er fast og fin.
La så deigen heve i ca 30 min på ett lunt sted.
Trill ut deigen til en lang pølse. Del så pølsa i ca 10-15 like deler. Form så delene til runde kuler og sett på bakebrett.
Sett så brettet inn i ovnen ved 50 grader, og la etterheve i ca 15 min.
Ta ut brettet og skru varmen opp til 220 grader. Når ovnen er klar, sett brettet inn igjen og stek i ca 15 min.
Rundstykkene kan penslese med vann og drysses med havregryn før steking.
La avkjøle på rist. Rundstykkene kan godt fryses!
Håper det smaker!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar