mandag 16. april 2012

Lunch for a week!

Det er ikke noe som er så kjedelig som tørre, uinspirerte matpakker!

Det er mye man kan være kreativ med, men noen hjemmelagde rundstykker pleier å gjøre susen!

De smaker også veldig godt som tilbehør til supper eller gryteretter!

Du trenger:

4ss smør
1 1/2dl vann
1pk gjær
1/2ts salt
3dl grov mel (ta det du har. bland gjerne forskjellige)
5dl hvetemel
50gr havregryn

Varm vann med smør, til smøret har smeltet. Rør ut gjær (fersk eller tørr) i blandingen, pass på at det ikke er for varmt! Bland inn de tørre ingrediensene og kna til deigen er fast og fin.


La så deigen heve i ca 30 min på ett lunt sted.

Trill ut deigen til en lang pølse. Del så pølsa i ca 10-15 like deler. Form så delene til runde kuler og sett på bakebrett.


Sett så brettet inn i ovnen ved 50 grader, og la etterheve i ca 15 min.

Ta ut brettet og skru varmen opp til 220 grader. Når ovnen er klar, sett brettet inn igjen og stek i ca 15 min.

Rundstykkene kan penslese med vann og drysses med havregryn før steking.

La avkjøle på rist. Rundstykkene kan godt fryses!
Håper det smaker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar