søndag 29. april 2012

The sunday stew!

Det er kanskje ikke denne maten man tenker på når søndagen har vært sånn som den har vært idag!
Men kommer det en mørk søndag med regn og tunge skyer, så er dette en rett som kan hjelpe de fleste!
En "stew", eller en gryterett, lager jo egentlig seg selv, og kan stå å putre hele dagen, frem til man blir sulten!
Smaken kan tilpasses etter hvordan du liker det, men jeg likte denne vrien med øl istedenfor vin! Prøv deg frem!

Du trenger:

ca 1 kg grytekjøtt
1 boksøl
3 gulerøtter
6 poteter
4 store champignon (ferske)
1 løk
3 hvitløksbåter
1 ss worcestershire sauce
2 ss tomatpure
2 buljongterninger
2 dl vann
krydder (salt,pepper,paprika,sukker)

Start med å ha litt olje i gryta, og brun opp kjøttet i omganger. Ta kjøttet ut av gryta og ha på en tallerken. Kjøttbitene skal deles i to. I gryta tilsetter du løken (hakket) og hvitløken, og la det frese litt. Hell oppi ølen og ha oppi buljongterning (enten okse eller grønnsak), og vannet. Tilsett så worcestershire sauce (ca 1 ss), tomatpure (ca 2 ss), og til sist salt, pepper, sukker og paprikpulver (tilsettes etter smak). Ha til sist oppi kjøttbitene igjen. Ha på lokk og skru ned varmen. La småputre i minst 2 timer, gjerne lenger.
Etter 2 timer, tilsetter du gulrøttene, champignonen og potetene (i biter).
Ha på lokket igjen og la koke i ca 30 minutter til.

Før servering kan du smake til med mer krydder, og spe på med vann hvis mye har fordampet. Serveres med ferskt brød, og ett dryss persille!
Håper det smaker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar