lørdag 29. september 2012

A treat for the weekend!

Jeg la ut en oppskrift på en "crumble pie" for en stund siden, men noe som er like godt, er jo en klassisk eplekake!

Lett og saftig, med gode smaker av høst!

Har du noen epler liggende, så lag denne kaken idag, så har du kos resten av helgen!

Prøv selv:

100g smør
4 egg
3dl sukker
2 1/2dl melk
6dl mel
3ts bakepulver

4 epler
4ts kanel
4ss sukker


Start med å smelte smøret i en kjele, eller i mikroen. La den stå til avkjøling. Pisk sammen egg og sukker til en luftig eggedosis.


Tilsett så smøret og melken i eggedosisen. IKKE RØR! Sikt så mel og bakepulver i røren, og bland alt forsiktig.


Skrell eplene og del dem i tynne skiver.

Dekk en kakeform med bakepapir, eventuellt smør den med smør. Ha oppi ca halvparten av røren, og ha så på ett lag med epler, og strø over sukker/kanel blanding.



Ha så over resten av røren, og gjenta med epler, sukker og kanel.

Kaken stekes ved 180grader i ca 35-40 min. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en grillpinne i midten, det skal da ikke henge noe igjen på den.


Serveres som den er, eller med litt vaniljeis, eller pisket krem ved siden av!

Håper det smaker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar