fredag 14. september 2012

The classic english one!

En rett som jeg alltid kommer til å huske fra barndommen, er en klassisk engelsk "comfort food", nemlig Shepards Pie!

Det er en rett som passer perfekt til denne årstiden vi er inne i nå, hvor vi trenger varm og god mat, som varmer sjela like mye som kroppen!

Med en deilig kjøttblanding, og fløyelsmyk og luftig potetmos på toppen, gjør denne retten nettopp dette!

Prøv selv!

Du trenger:

500g kjøttdeig (enten karbonadedeig eller lammekjøttdeig)
1 løk, finhakket
3 hvitløksfedd, finhakket
1 gulrot, revet
1 ss tomatpure
1-2 ss worchestershire saus
1ts rosmarin
1ts timian
l buljongterning + væske
ca 500g poteter, kokt


Begynn med å forberede alt. Varm opp olje i en gryte, og fres løk, hvitløk, gulrot og kjøttdeig. Stek til alt kjøttet er brunt.


Tilsett krydder og tomatpure og bland inn. Tilsett så worchestershiresaus og buljongterning med vann. Her bruker du bare nok vann til at du får en tjukk saus, ta litt og litt.


Mens sausen står og putrer litt på lav varme, koker du poteter møre, og lager hjemmelagd potetmos. Når potetene er ferdig, heller du av vannet, tilsett en god kladd smør, og begynn å mos. Tilsett så litt og litt melk, til du får en passe kremet mos. Krydre med salt og pepper.


Nå tar du frem en ildfast form, og ha over kjøttblandingen.


Ha potetmosen over kjøttblandingen og bre det ut slik at det dekker all kjøttsausen. Ha over litt revet ost, og stek i ovnen ved 200 grader, i ca 20 min, eller til potetlokket har begynt å bli gyllent.



Server retten som den er, eller med en liten salat ved siden av.



Håper det smaker.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar