lørdag 1. september 2012

The tip of the day!

Idag har vi (jeg og min lille familie), gått i skogen i 2 timer og plukket sopp, eller mer nøyaktig, kantarell! Det er masse i skogen rett ved huset vårt, og det må vi bare benytte oss av!

Kantarell er kjempe godt som tilbehør til grillmat, stek, oppi en soppstuing eller bare på en brødskive!

Jeg har fortsatt noen porsjoner i fryseren fra ifjor, og håper det blir enda mer før snøen kommer!

Det beste å gjøre med kantarellen, hvis du ikke skal bruke alt samme dagen, er å rense den litt. IKKE SKYLL I VANN! Sopp inneholder masse vann fra før av.

Ha så soppen oppi en tørr og varm stekepanne og la soppen frese til alt vannet er dampet bort.


Ha så oppi en GOD kladd med smør/margarin, og ha over masse sort pepper, og litt salt.

Når blandingen har kjølt seg ned litt, så kan den fryses.


Håper det smaker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar