tirsdag 25. september 2012

A fishy start to the week!

En klassisk rett, som jeg aldri har prøvd å lage selv før! Ihvertfall ikke helt fra bunn av!

Fiskegrateng har vel en el annen gang vært innom de fleste norske hjem, eller ikke fullt så norske hjem! Det er en fin måte å "lure i seg" fisk på, og gir en ny vri på det.

Det er ganske enkelt å lage, og tar ikke så aller verst langt tid heller! Så, har du lyst har du lov!

Prøv da vel!

Du trenger:

500g fisk (jeg brukte ørret)
4dl melk
1dl melk + 2ss mel
4 egg, skilt
2,5dl ukokt makaroni
1/2 purre, i tynne skiver
salt,pepper,muskat (etter smak)
strøkavring
ost



Start med å sette på vann til å koke makaroni. Hvis du ikke vil bruke rå fisk, så sett også på vann til å trekke fisken. Jeg gjorde det.
Sett på vann med laurbærblad, pepperkorn, dill og lime/sitron.


Kok opp vannet, skru av platen og ha fisken oppi. La trekke i ca 10 min. Når fisken er ferdig kan du ta av eventuellt skinn, og smuldre opp fisken i egen bolle.
Kok opp melken, og tilsett så resten av melken blandet med melet. Varm opp og la tykne. Tilsett så krydder.


La melkesausen avkjøles litt, før du har oppi eggeplommene og rør godt inn. Eggehvittene pisker du til en hvit og luftig masse. Vend fisken inn i sausen, og vend inn eggehvittene. Til sist blander du inn makaroni og purren. Ha bladingen i en ildfast form, og strø kavring og revet ost på toppen. Osten kan sløyfes.


Stek ved 170 grader, i ca 30 minutter.

Serveres med revet gulrot eller salat ved siden av.


Håper det smaker!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar