Jeg har faktisk aldri smakt en makron før, men tenkte å prøve lage dem selv! Dette var mitt første forsøk, og ble ganske vellykket til å være det!
Noen små endringer neste gang blir det, men det må man regne med!
Prøv selv! Det er ikke så vanskelig!
Du trenger:
50g pistasjnøtter
80g mandler (velg selv om du vil ha skallet på eller ikke)
170g melis
80g sukker
3 eggehviter
Kjør nøttene i en kjøkkenmaskin til du får ett fint mel. Ha det i en bolle.
Sikt melis over nøttemelet, og bland inn.
Ha eggehvitene i en helt tørr og ren bolle, og pisk til stive.
Tilsett så sukkeret, og pisk til marengsblanding.
Til sist vender du inn nøttemelet i eggehvitene. Rør til godt blandet. Hvis du ønsker å farge makronene, kan du gjøre det nå. Jeg brukte grønn paste fra Wilton.
Ha så blandingen i en sprøytepose, og fyll hver runding. Mens du varmer ovnen til 150 grader, lar du brettene stå tørke i 20 min, til det danner seg en "hinne" på makronene.
Stek så hvert brett i ca 10 min. Avkjøles på rist.
Sjokoladefyll:
Du trenger:
115g kokesjokolade
1ss melk
1ss honning
2ss smør
Smelt kokesjokoladen med melken og smøret. Rør så inn honningen og la blandingen kjøle seg ned litt. Ta så 2 og 2 makroner (i ca lik størrelse), og ha på litt av sjokoladefyllet, før du klemmer dem forsiktig sammen.
Makronene kan da oppbevares i lufttett boks. De bør lages ca 2 dager før servering, så smakene får satt seg.
Håper det smaker!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar