onsdag 30. januar 2013

Fresh rolls for breakfast!

Nok en oppskrift på gode hjemmelagde rundstykker!

Jeg blir aldri lei av å prøve. Og når det er tomt i fryseren, er det jo bare å bake litt igjen, så man har til matpakker, til å dyppe i supper, til å suge opp siste sausrest etter middagen, eller til å bare ha som en liten snack i løpet av dagen!

NAM!

Prøv selv!

Du trenger:

500g hvetemel
300g sammalt hvete grov
1ts havsalt
1ts sukker
1/2dl sesamfrø
1 pose tørrgjær
ca 1/2dl olje
vann til deigen er smidig (lunka)



Bland sammen alt det tørre. Sett på kjøkkenmaskinen på lav hastighet, og la det tørre blande seg.


Ha så oppi oljen og la maskinen elte litt. Hell så oppi vann litt og litt. La maskinen elte godt imellom så du ser om du trenger mer vann. Deigen skal samle seg og ikke være for våt.


Når deigen er klar, ha den over i en stor bolle og sett ett lunt sted, og la heve til ca dobbel størrelse.

Elt ut deigen og del i ønsket mengde rundstykker, alt etter som du vil ha store eller små.


Ha rundstykkene på bakebrett, dekk over med ett rent kjøkkenhåndkle, og la etterheve i minst 1 time.

Pensle rundstykkene med melk og strø over linfrø.


Stek ved 225 grader til de er gode og sprø på toppen og har fått litt farge.

Avkjøl på rist, og nyt!


Disse kan godt fryses!

Håper det smaker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar