lørdag 5. januar 2013

The italian dinner!

Skal familien samles rundt middagsbordet i løpet av helgen, foreslår jeg at dere prøver en italiensk aften!

Italienere er vel kjent for å lage MYE mat når familien samles. Og maten de lager, er alltid god!

Her er det en oppskrift på pasta, som jeg har lært å lage av min pappa, samt noen gode foccacia rundstykker. Perfekt sammen, perfekt hver for seg, og perfekt til å lage til mange.

Prøv selv!

Du trenger:

Kjøttsaus:

400-500g kjøttdeig
1 boks hakket tomat
2ss tomatpure
4 fedd hvitløk
1 løk
1 gulrot, revet
ca 1 dl vann (ha i mer hvis sausen blir tørr)
1 buljongterning
1ss brunt sukker
oregano/basilikum etter smak
salt/pepper etter smak
1-2 laurbærblad (husk å ta ut før du blander med pastaen)

beregn ca 150g tørr pasta per person (hvis de spiser like mye som italienere, hvis ikke beregn 100g)

ca 100g revet ost

Start med å hakke og rive hvitløk, løk og gulrot. Varm opp litt olje i en stor gryte. Stek kjøttdeigen til gjennomstekt, tilsett løk, hvitløk og gulrot. Fres noen minutter til. Ha oppi hakket tomat, tomatpure og vann. Rør godt. Ha oppi krydder, buljongterning og sukker. Rør godt, ta på lokk, og la sausen stå godgjøre seg på svak varme, så lenge du har tid.

Når sausen begynner å bli ferdig (eller du begynner å bli sulten), koker du opp rikelig med vann, og kok pasta som anvist på pakken. Hell av vannet når ferdig.

Ta frem en stor ildfast form, og hell pastaen over. Ta ut laurbærbladet fra sausen, og hell sausen over pastaen. Rør godt til all pastaen er dekket med saus.


Ha over revet ost, og sett i ovnen, ved 200grader, i ca 15 min, til osten er smeltet og pastaen har blitt gyllen i kantene.




Foccacia:

til 3 personer brukte jeg:

ca 300g mel
1ts tørrgjær
1ts havsalt
ca 1 dl vann (til deigen er smidig, gjerne litt våt)

Rør sammen alt og la deigen heve i minst 30 minutter.


Ta frem ett muffinsbrett, og ha godt med olivenolje i hvert hull. Fordel deigen i formene, strø over havsalt, rosmarin og litt mer olivenolje.


Stek ved 200 grader, til gyllne på toppen.


Server pasta med foccacia ved siden av, og gjerne med revet parmesan på toppen.

Håper det smaker og god helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar