fredag 11. januar 2013

The friday tapas!

Er det endelig helg men du orker ikke lage den klassiske pizzaen eller tacoen?

Lag tapas! Bruk det du har i kjøleskap/fryser/skap. Bruk internett til å finne forskjellige forslag til hva man kan lage, eller prøv deg frem selv!

Tapas er rett og slett småretter eller "plukke" mat. Og det er SÅ godt!

Her kommer litt bilder og enkle oppskrifter på noen ting du kan bruke på tapasbordet!

Prøv selv!

Du trenger:

Fetadip:

1 boks fetaost
1 boks lett creme fraiche
2 hvitløksfedd
1-2ts sitronsaft
salt/pepper etter smak


Mos fetaosten inn i creme fraichen. Prøv å få bort mest mulig klumper. 


Ha oppi hakket hvitløk, sitronsaft og salt og pepper. 


La stå tildekket i kjøleskapet frem til servering. Denne kan godt lages dagen før.



Spicy kjøttboller:

300g karbonadedeig
1 egg
4ss brødsmuler
1/2 finhakket løk
1ts spisskumin
1ts garam masala
1ts malt koriander
1ts løkpulver
2ts paprika
1ts cayennepepper (hvis du orker)


Rør sammen alt i en bolle og dekk til med plastfolie.

 
La blandingen stå kaldt til dagen etter. 


Form deigen til små kuler og stek i en olje/smør blanding. 


Kjøttbollene kan serveres med en spicy tomatsaus eller som de er. Smaker også godt til fetadippen!



Foccacia:

ca500g mel
1 pose tørrgjær
1ts havsalt
ca 2,5dl vann

Bland sammen mel med gjær og salt. Tilsett vann litt etter litt til deigen samler seg til en smidig deig. Deigen skal gjerne være litt fuktig. La deigen heve 1 times tid ett lunt sted. Ta så frem en ildfast form og ha oppi ca 1/2dl olivenolje. Ha deigen over i formen og klem den ut med fingrene til den dekker nesten hele formen. Ha over havsalt, rosmarin og mer olje. Dekk til med plastfolie og hev en time til. Stek ved 220grader i ca 20 min eller til den begynner å bli gyllen. Hvis den ser tørr ut når den er ferdig stekt, ha over mer olje mens den enda er varm.


Håper dette ga litt inspirasjon og håper det smaker!

God helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar