Gode hjemmelagde rundstykker til frokost... Finnes det egentlig noe bedre?
Jeg fikk en oppskrift av en venninne som jeg prøvde ut i julen! Gjorde litt om på melblandingen, men de ble veldig gode, og falt i smak hos store og små!
Prøv selv!
Du trenger:
25g gjær (jeg brukte tørrgjær)
6dl kaldt vann
1ts honning
1/2ss havsalt
6dl hvetemel
5dl rugmel
1/2dl linfrø
Bland sammen alt det tørre i en bolle. Ha oppi honningen og linfrø.
Hell vannet forsiktig i bollen og bland det inn til deigen er glatt. Denne deigen er ganske fuktig når ferdig. Dekk så til bollen og ha deigen i kjøleskapet til dagen etter.
Ta ut muffinsbakebrett og dryss litt mel over. Fordel så deigen i formene til ca 3/4 fulle. (Bruk en spiseskje) Jeg fikk ca 16 rundstykker av denne deigen.
Sett brettene i KALD ovn og skru på 225grader. Stekes i ca 20 min, eller til gylne.
Avkjøles på rist, og server! Rundstykkene kan fint fryses.
Håper det smaker!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar