fredag 18. januar 2013

The fridaynight steak!

Her kommer ett litt annerledes forslag til fredagsmiddagen hvis man ønsker litt forandring. Du kan så klart lage dette både lørdag og søndag også, eller midt i uka hvis du vil virkelig ha noe godt!

Det er jo en kraftig rett, med biffkjøtt, pasta og fløtesaus, men det smaker godt!

Prøv selv!

Du trenger (til 2 pers):

ca200g biffkjøtt
1 løk, finhakket
4 hvitløksfedd
1 bit hakket sterk chili
6 store aromasopp
ca 1dl kremfløte
2ts sitronsaft
salt/pepper
ca250g pasta (jeg brukte spaghetti)

Start med å legge kjøttet på ett skjærebrett, ha over 2 ts sitronsaft, og ha på salt og pepper etter smak. La kjøttet hvile på benken.


Hakk opp løk, hvitløk, chili og skjær soppen i tynne skiver.


Stek alt dette i en gryte over middels varme, til løken er blank. Hell over fløten og skru ned varmen. La så sausen godgjøre seg. Smak til med salt/pepper.



Varm en blanding av olje og smør i en stekepanne. La smøret bli brunt før du har oppi kjøttet. Stek på en side til det "pipler" saft på toppen, da kan kjøttet snus og stekes på andre siden. Når det "pipler" saft gjennom igjen, tar du av kjøttet og har det på en tallerken og la hvile minst 10 min. Skjær så kjøttet i tynne strimler.

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Server pastaen med soppsausen over, og kjøttet ved siden av. Pynt med ferske cherrytomater og krydre med pepper.



Håper det smaker og god helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar