søndag 7. oktober 2012

Some baked goods for the week to come!

Hvis man har en rolig søndag planlagt, så kan man jo få litt tid til å planlegge uken som kommer!

Hvis det går mye i matpakker hjemme hos deg, som det gjør hos meg, så kan det være litt ekstra godt med litt hjemmebakt i ny og ne!

Her kommer en enkel oppskrift på noen muslirundstykker, som kan fint fryses og tas ut etter behov!

Prøv selv!

Du trenger:

3,5dl vann
200g hvetemel
100g sammalt hvete, grov
100g rugmel
100g havregryn
100-200g gresskarkjerner
10g havsalt
25g gjær


Start med å blande alt det tørre i en bolle. Tilsett gjær og salt.


Tilsett så vannet litt etter litt, mens du elter. Har du kjøkkenmaskin bruker du den, jeg gjør det for hånd. Elt til du har en smidig deig, det gjør ingenting om den er litt klissete. Ha så over lokk eller ett klede og la deigen heve til ca dobbel størrelse.


Elt den så ut av bollen, og del den i 2 like store deler. Rull begge delene til en lang pølse. Del så opp pølsen i ca 10 like biter. Her kommer det ann på hvor store rundstykker du vil ha!



Rull dem så til rundstykker, og ha dem på ett bakebrett. La dem da stå heve i ca 30 minutter til. Før steking, pensler du dem med vann og ha over gresskarkjerner og/eller linfrø.


Stek ved 220 grader, i ca 10-15 minutter. Avkjøl på rist.


Håper det smaker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar