lørdag 6. oktober 2012

A cajun inspiration!

Dette er en perfekt lørdagsmiddag!

Smakene er sterke, friske, søte, syrlige, og veldig gode!!

Jeg har aldri lagd cajun mat før, men finnes en første gang for alt! Og jeg skal helt klart prøve ut flere oppskrifter! Dette var god mat!

Prøv selv!

Du trenger:

3-4 kyllingfileter
2-3 chorizopølser
1 løk
1/2 paprika (rød, gul el grønn)
1 chili, med frø
5-6 hvitløksfedd
1 sitron
1dl vann
1 buljongterning


Krydderblanding:
ca 1 ts av hver

paprikapulver
timian
oregano
løkpulver
cayennepepper
hvitløkspulver



Start med å blande sammen krydderet. Rør det sammen i en liten skål. Kutt så opp kyllingen i terninger, og bland med krydderet. Sett det så i kjøleskapet.


Finn så frem en ildfast form. Smør formen i litt olje. Hakk opp løk, chili, paprika og skjær sitronen i skiver. Rens hvitløken og la de være hele.  Ha så alt oppi formen, med sitronskivene til sist.


Del opp chorizopølsene i biter. Ha så kyllingbiter og pølsebiter i formen. Bland ut buljongterningen i 1 dl varmt vann, og hell i formen.


Stek ved 200 grader, i 20-30 min. La kyllingen bli gyllen.


Originalt serveres retten med ris, men jeg hadde potetmos med spinat ved siden av. Retten smaker nok godt uansett, så bruk det du har!


Håper det smaker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar