lørdag 16. mars 2013

Saturday's healthy mac & cheese!

Jeg forbinder mange lørdags middager med familien, med pasta.

Pasta kan lages med det meste, og kan lages av mange! Det fyller godt i magen, og gir en slags "satisfaction" når man spiser det.

I min familie har vi alltid spist mye pasta, og det gjør vi enda!

Denne oppskriften er en litt "sunnere" versjon av den kjente "mac&cheese".

Prøv selv!

Du trenger:

ca 400g pasta (jeg brukte fullkorn fusilli)
ca 300g pølse (jeg brukte chorizo og vanlig weinerpølser)
1 stor løk
spinat (etter smak,gjerne fersk)
ca 1/2 rød paprika
1 bit purre
smør/mel til jevning
melk/vann




Start med å smelte smør i en stor kjele, tilsett så lik mengde mel (dette beregner du utifra hvor stor porsjon du skal ha). Visp godt sammen og la "frese" noen minutter så du får bort mel smaken. Tilsett så litt og litt melk til en tykk saus. Skru ned varmen.


I en stekepanne varmer du litt olje og steker pølsebitene. Ha dette så oppi sausen. Stek så grønnsakene (bruker du fersk spinat, freser du dette også), og ha alt oppi sausen. Tilsett så vann i stekepannen og skru opp varmen så du koker ut pannen. Ha vannet oppi sausen. Hvis sausen er veldig tykk, sper du på med mer vann, eventuellt buljong.

Kok pasta som anvist på pakken.

Smør en ildfast form med litt olje og ha oppi pasta. Smak til sausen med ønsket krydder og ha over pastaen. Bland godt!



Bland sammen ca like deler brødsmuler (griljermel) og revet parmesan. Strø over retten og stek i ovnen ved 200 grader, til gyllen på toppen!



Server som den er eller med en god salat ved siden av.


Håper det smaker og god helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar