Makroner er en kunst!
Jeg har prøvd meg på det noen ganger nå. Resultatet har blitt greit, ikke noe mer enn det. Smaken er der, men jeg er ikke 100% fornøyd enda!
Men jeg gir meg ikke!
Her er oppskriften fra forrige forsøk. Funnet på bloggen Passion4Vintage.
Prøv selv!
Du trenger:
85g finmalte mandler (jeg malte dem med skallet på)
80g melis
1ts kakao
70g eggehvite
75g sukker
Mal opp mandlene. Sikt mandlene, sammen med kakao og melis.
I en helt ren og tørr bolle pisker du opp eggehvitene og sukkeret til en stiv marengs.
Fold så inn mandelmel blandingen i marengsen. Ikke rør mer enn at alt akkurat er blandet.
Ha blandingen over i en sprøytepose og sprøyt ut på marengsbrett eller bakeplate kledd med bakepapir.
Når makronenene er sprøytet ut, la dem tørke i ca 30 minutter før du begynner å steke.
Stek i ca 12 minutter ved 120 grader. Mine skulle ha blitt stekt litt lenger da de var litt vanskelig å få av platen. Så prøv med 14 minutter!
Avkjøl helt på rist før du tar dem av.
Sjokolade og appelsin fyll:
50g mørk sjokolade
2ss smør
2ss appelsinjuice
Jeg fant opp denne blandingen selv. Smelt alt sammen sammen og la avkjøle før du har i fyllet og klemmer 2 og 2 makroner sammen. Har du en appelsin liggende, bruk gjerne litt appelsinskall også!
Makronene kan gjerne lages 1-2 dager før de skal serveres! Oppbevar i lufttett boks.
Håper det smaker og god påske!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar