lørdag 23. mars 2013

My rolls, My recipe!

Her er min oppskrift på grove, gode rundstykker.

Jeg mikset sammen blandingen på "magefølelsen" og det ble bra!

Rundstykkene bruker vi til matpakker i løpet av uken.

Rundstykkene kan godt fryses og tas ut etter behov!

Prøv selv!

Du trenger:

500g hvetemel
100g kruskakli
200g sammalt hvete grov
1/2dl linfrø
1 pk tørrgjær
1 ts honning
1ts havsalt
1 raspet gulrot
fingervarmt vann til å blande sammen


Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin. Tilsett honningen og begynn å tilsett vannet mens maskinen kjører på lav hastighet. La det blande seg godt mellom hver gang du tilsetter vann så deigen ikke blir for løs. Hvis det skjer, spe på med hvetemel.

Når deigen er fin og fast, sett den til heving ett lunt sted i ca 1 time (gjerne lenger).



Del deigen i 2, og rull hver del til en pølse. Skjær så skrått over "annenhver gang", så det blir trekantete emner.

Legg på bakepapirkledd brett og la etterheve i ca 1 time.


Pensles med vann eller melk, og stek ved 200 grader til det er en fin skorpe på toppen.

Avkjøl på rist.


Smaker veldig godt med krydret kremost og hvitløkspølse!


Håper det smaker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar