tirsdag 25. desember 2012

The new christmas cookie!

Det er alltid gøy å prøve nye oppskrifter! Og nå til jul testet jeg ut en mulig ny julekjeks. For meg så hører kokosmakroner med til julen, så derfor har jeg funnet en ny vri på den.

Disse inneholder masse kokos, men i tillegg litt cornflakes! Dette ble kjempegodt, og anbefales å teste ut!

Oppskriften er inspirert fra Søte, Salte og Smakfulle Småbiter, men jeg har endret på noe.

Prøv selv!

Du trenger:

125g smør, mykt
175 sukker
2 egg
1ts vaniljesukker
125g revet kokos
1/2ts natron
1/2ts bakepulver
250g mel
ca 80 g knust cornflakes


Start med å røre sammen smør og sukker til en luftig masse. Tilsett ett og ett egg og rør GODT imellom hver. Tilsett så vaniljesukkert, og rør godt inn.


Vend så inn mel, natron, bakepulver og kokos. Bland til røren er glatt.


Sett så bollen i kjøleskapet mens du knuser cornflaks og har det på ett fat.


Så tar du ut deigen, og ruller små kuler. Vend kulene i de knuste cornflaksene og ha dem så på ett bakebrett. Klem kulene litt flate med en gaffel eller baksiden av en skje. Pass også på at det er nok plass mellom hver kjeks.



Stekes ved 180grader i ca 15 minutter, til de er gylne. Avkjøles på rist, og kan oppbevares i godt og vel 1 uke i lufttett boks.


Håper det smaker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar