Julebrød er vel kanskje noe alle er vant til å ha i heimen i løpet av desember. Jeg syntes ihvertfall det er kjempe godt, og i år ville jeg prøve å lage det selv!
Jeg har blitt mer og mer glad i gjærbakst og syntes det er morro å prøve noe nytt!
Så her kommer min oppskrift på julebrød.
Prøv selv!
Du trenger:
500g mel
1 pose tørrgjær
1/2ts havsalt
150g rosiner
3dl melk
75g sukker
75g smør
2ts kardemomme
1 egg
Start med å legge rosinene i varmt vann, og la de trekke i minst 1 time. Bland så mel med gjær, kardemomme, sukker og salt.
Varm melken litt i mikroen, til ca 37 grader (fingervarme). Tilsett melk og egg og elt sammen deigen til den er fin og smidig. Del så opp smøret i små terninger, og elt smøret inn i deigen. Tilsett til sist rosinene. Hvis deigen føles veldig klissete, tilsett 1 ss mel om gangen, til den er fin og smidig, og løsner fra bollen.
Dekk til bollen og la deigen heve ett lunt sted, i minst 2 timer. Etter 2 timer, deler du deigen i 2 og former den som du vil. Jeg lagde 2 runde brød av denne oppskriften.
La deigen etterheve i minst 1 time. Brødene pensles med sammenpisket egg før de stekes.
Stek ved 200 grader, på nederste rille, i ca 25 min. Blir toppen av brødet for mørkt, legg ett bakeark over.
Avkjøles på rist, og nytes med brunost, smør eller syltetøy!
Håper det smaker!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar