søndag 30. desember 2012

The last christmas treat!

Idag regnes vel som den siste dagen i romjulen. Imorgen er det siste dagen i 2012! Året har gått fort! Det har vært mye å ta inn, mye å huske, mye å minnes over.

Men! Mye julesnacks er fortsatt igjen i huset her! Det er rart hvordan man aldri klarer å beregne akkurat riktig. Og vi her i huset har jo hatt noe på timeplanen hver dag i julen, så vi har ikke hatt så mye tid til å spise opp alt dette!

I år prøvde jeg meg på brente mandler. Det var veldig lett å få til, og smakte helt som de man kjøper, og muligens enda bedre siden det var laget selv!

Prøv selv! Gi det bort som gave! Smaker godt utpå nyåret også!

Du trenger:

150g sukker
150g vann
300g mandler
1ts vaniljesukker
1ss smør


Ha vann og sukker og vanilje i en kjele. Varm til sukkeret har løst seg opp.


Tilsett så mandlene og rør godt. La blandingen stå å koke uten lokk. Det skal koke helt til vannet er borte.


Når blandingen begynner å bli seig, er det viktig at du fortsetter å blande så ikke alt blir en stor klump. Bruk en tresleiv! Etterhvert vil sukkeret bli "tørt" og mandlene vil få ett hvitaktig lag.


Fortsett å rør, og du vil etterhvert se at sukkeret begynner å smelte igjen. Det er nå du får den ordentlige brente smaken! Rør til alt sukkeret er smeltet igjen og mandlene er fine og gyllenbrune. Ha til sist en god spiseskje smør i kjelen og rør godt rundt. Ha ett bakeark på en bakeplate, og hell mandlene over på denne. Fordel mandlene så godt du klarer med tresleiva. Husk at dette er VARMT!


La mandlene avkjøle på bakeplaten, før du har dem over i en søt skål, eller en krukke hvis det skal gis bort i gave!


Håper det smaker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar