lørdag 15. desember 2012

Beer and chicken casserole!

Her daler snøen ned, det blåser, vi fyrer i peisen og prøver å holde varmen!

Denne kyllinggryta er fin til å få opp varmen enda litt mer, og den gir ett fint avbrekk fra all julematen som er rundt oss i disse dager!

Den er lett på smaken, og passer nok for både store og små, men kanskje best for store. Det går også ann å droppe ølen i gryta, og bare bruke kraft/buljong.

Prøv selv!

Du trenger:

1 løk
2 vårløk
2 gulrøtter
2 selleristenger
6 store champignon
ca 1 dl kantarell
2-3 kyllingfileter
ca 100g bacon
6 store poteter
mel/salt/pepper/paprika
1/2 liter kraft
1/2 liter øl (gjerne kraftig smak, jeg brukte vanlig Ringnes)
1 ts sorte pepperkorn
1 ts rosmarin


Start med å hakke opp alle grønnsakene, i jevnstore biter.


Kyllingen deler du opp i store strimler. Baconet skjærer du opp i terninger. Lag en melblanding med salt, pepper og paprikapulver.


Finn frem en stor jerngryte. Varm opp smør og olje i gryta. Vend kyllingstrimlene i melblandingen og brun kyllingen i gryta. Ta kyllingen ut og ha på egen tallerken.



Ha så bacon og grønnsakene i gryta og fres godt. Tilsett så potetene.



Legg kyllingfiletene over grønnsakene, og hell på kraft og øl.



Lokket settes på gryta, og gryta settes inn i forvarmet ovn, ved 180 grader. La gryta stå i ovnen i minst 1 time, men gjerne lenger også. Gryta serveres som den er, gjerne med noe godt brød til!


Håper det smaker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar