fredag 4. mai 2012

An inspiration from the mediterranean!

Det er fredag, det er helg, det er fri imorgen, det er tid for å slappe av!

Hva er da bedre enn en hjemmelagd pizza med ferske råvarer?

Prøv deg frem og ha på det DU liker! På en pizza kan du ha på det meste!

Du trenger ( til 2 personer):

400g mel av type 00 (ekstra fint mel)
1/2 pakke tørrgjær
1 ts salt
ca 3 dl lunkent vann


Bland mel med gjær og salt, og tilsett vann sakte, til deigen får riktig konsistens. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin eller bland for hånd. Deigen skal slippe bollen men ikke være tørr og "klumpete". Sett så ett lunt sted og la heve i ca 45 min.

Mens deigen hever kan du lage pizzasausen. Jeg liker den enkel med rene smaker. Bruk bokstomat og kjør med stavmikser, med hvitløk, oregano, salt og pepper. La stå i romtemperatur.

Når deigen er ferdig, del den i 2 og kjevle ut så tynt som mulig. Ha på bakebrett og ha på godt med pizzasaus. Smør utover med baksiden av en spiseskje.

Ta da på det du vil ha av smak på pizzaen. Jeg brukte finhakket løk, fersk champignon, kyllingfilet, mais, oliven og soltørket tomat, og så klart, både Jarlsberg og fersk mozzarella! NAM!!


Stek ved 250 grader, på nederste rille, til den er gyllen i kantene.

God helg og håper det smaker! 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar