lørdag 27. april 2013

Make your own springroll!

Jeg er så heldig å ha fått lære å lage verdens beste vårruller, av kona til fetteren min! Hun er fra Thailand, og har mange gode oppskrifter å dele!

Denne er enkel, og blir vellykket hver gang!

Fyllet går det ann å variere etter smak!

Disse passer perfekt som sommermat eller på ett tapasbord!

Prøv selv!

Du trenger:

1 pakke vårrullark (kjøpes på invandrer butikk)
1pakke glassnudler
1-2gulrøtter, raspet
1boks bønnespirer
1pakke kjøttdeig (bruk karbonde, svin eller kylling)
2-3hvitløksfedd
1-2selleristenger, finhakket
selleriblader (bruk alt fra sellerien du kjøper)
soyasaus
1 egg til å forsegle rullene

Start med å steke kjøttdeigen med hvitløken. Tilsett litt soyasaus mens du steker. La kjøttet avkjøle seg helt!
Legg nudlene i en stor bolle med varmt vann og la ligge i vannet til de er myke.
Rasp og hakk gulrot og selleri og hell av vannet fra bønnespirene.


Når nudlene er ferdig, heller du av vannet og klipper opp nudlene med en saks. Bland så alt i en stor bolle.


Fordel så blandingen på arkene, og rull forsiktig sammen.

Legg fyllet i midten, brett inn ett og ett hjørne, og stram til med det siste. Det siste hjørnet pensler du med sammenvispet egg for å forsegle.


Vårrullene stekes i varm olje, til gyllenbrune.

Legg vårrullene på kjøkkenpapir for å trekke av mest mulig olje.


Server med sweet chili saus!

Håper det smaker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar