mandag 6. mai 2013

Sunny fresh bread!

Trenger du ett godt tilbehør til grillmaten, eller middag ikveld? Eller bare ett godt brød til kveldsmaten?

Prøv denne!

Vi spiste dette brødet ved siden av ovnsstekte koteletter med BBQ saus, men det er like godt med bare smør og ost på!

Du trenger:

300-400g hvetemel (bruk gjerne 100g grovt mel)
1/2ts gjær
2ss rømme
2ss hakket soltørket tomat
1ts rosmarin
fingervarmt vann til brødet binder seg

Bland sammen melet med gjær og rosmarin, ha alt oppi kjøkkenmaskinen og tilsett rømme og soltørket tomat. Tilsett så litt og litt vann til det blir en fin og smidig deig. La gjerne deigen elte i minst 5 minutter. Ha deigen over i en stor bakebolle og la den heve ett lunt sted i minst 1 time.




Ta så ut deigen og form den som ønsket, du kan gjerne ha den over i en brødform. Skjær gjerne noen snitt i toppen av brødet. La så brødet etterheve i minst 30 minutter, gjerne over vannbad.

Før du setter brødet i ovnen, pensler du det med melk eller vann og strø over rosmarin og havsalt.

Stek ved 225grader, til gyllen på toppen. Sjekk om brødet er gjennomstekt ved å dunke det på undersiden.


La avkjøle på rist og spis!!

Håper det smaker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar