tirsdag 19. februar 2013

Some chinese inspired chicken!

Det er litt godt med forandring i smakene på maten innimellom!

Å prøve noe nytt, noe friskt, noe søtt, noe surt. Utfordre smaksløkene sine litt!

Denne retten ble til for noen helger tilbake, og resultatet ble så godt at det skal nok lages flere ganger!

Både store og små likte det her!

Prøv selv!

Du trenger:

1 kyllingbryst per person
vårløk
ris (gjerne fullkorn)
det du ønsker av grønnsaker (jeg brukte rødløk, squash, gulrot og mais)

Til marinaden:

Rør sammen salt soyasaus, knust hvitløk, chili (hvis du orker) , fersk sitron eller lime juice og brunt sukker. Smak til med pepper. La kyllingen marinere minst 1 time, gjerne lenger.

Til "sausen":

Kutt opp hvitløk og chili. Bland med soyasaus, litt vann, sitronjuice og brunt sukker. Kok raskt opp og server som saus til risen/grønnsakene.




Kyllingen legger du i en ildfastform med marinaden over. Ha over hakket vårløk og stek ved 200grader til gjennomstekt.


Risen koker du etter anvisning på pakken.

Grønnsakene strimler du og steker raskt i en veldig varm stekepanne/wok, med litt olje.


Dander alt på tallerken og server sausen ved siden av.

Håper det smaker!

1 kommentar: