Men, her kommer en "salt" snack som man kan lage seg, enten på en fredag, eller en søndag, for å bruke i matpakker i løpet av uken!
Godt er det, sunt er det, og enkelt er det!
Prøv selv!
Du trenger:
200g hvetemel
100g havregryn
100g sammalt hvetemel
100g rugmel
1 ss sukker
1ts salt
60g smør (smeltet)
3dl melk
1 pk gjær
egg og eventuellt sesamfrø til å "pynte" med
Start med å smelte smøret. Ha så i melken og kjenn etter om blandingen er for varm. Den skal være ca 37 grader før du rører inn gjær.
Rør så sammen alt det tørre i en bakebolle. Hell så over melk/smør/gjær og elt sammen til du får en smidig deig. Tilsett litt mer mel hvis deigen er klissete. La så deigen hever i ca 1 time på ett lunt sted.
Del så deigen i to, og kjevle ut til en rund og tynn leiv. Del så i 6 eller 8 like store trekanter. Ha så på det du ønsker av fyll, og rull sammen til ett "horn".
La så hornene heve i ca 30 minutter på bakebrettet.
Pensle med egg og strø på sesamfrø, før du steker dem ved 220 grader, i ca 10-15 minutter.
Hornene kan gjerne fryses og tas ut etter behov!
Håper det smaker, og god helg!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar