fredag 2. november 2012

Something savory to enjoy the weekend!

Det er vel mange der ute som baker noe søtt på fredager, og jeg pleier å være en av dem! Det er vel da man skal kose seg litt ekstra?

Men, her kommer en "salt" snack som man kan lage seg, enten på en fredag, eller en søndag, for å bruke i matpakker i løpet av uken!

Godt er det, sunt er det, og enkelt er det!

Prøv selv!

Du trenger:

200g hvetemel
100g havregryn
100g sammalt hvetemel
100g rugmel
1 ss sukker
1ts salt
60g smør (smeltet)
3dl melk
1 pk gjær
egg og eventuellt sesamfrø til å "pynte" med

Start med å smelte smøret. Ha så i melken og kjenn etter om blandingen er for varm. Den skal være ca 37 grader før du rører inn gjær.




Rør så sammen alt det tørre i en bakebolle. Hell så over melk/smør/gjær og elt sammen til du får en smidig deig. Tilsett litt mer mel hvis deigen er klissete. La så deigen hever i ca 1 time på ett lunt sted. 



Del så deigen i to, og kjevle ut til en rund og tynn leiv. Del så i 6 eller 8 like store trekanter. Ha så på det du ønsker av fyll, og rull sammen til ett "horn".



La så hornene heve i ca 30 minutter på bakebrettet.


Pensle med egg og strø på sesamfrø, før du steker dem ved 220 grader, i ca 10-15 minutter.


Hornene kan gjerne fryses og tas ut etter behov!


Håper det smaker, og god helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar