lørdag 1. juni 2013

Can I offer you some BBQ?

Det er faktisk første offisielle sommerdagen idag! Og da hører jo grillen med!

Her er en god oppskrift på en hjemmelaget BBQ saus, som kan brukes på hva som helst av kjøtt!

Du kan også bruke den hvis du skal lage mat inne, smaker like godt!

Du trenger:

4ss ketchup
1-2ts worchestershire saus
1-2ts sterk ajvar
1-2ts HP saus
1ts paprikapulver
1/2ts chilipulver
1/2ts cayennepepper (kan sløyfes)


Bland alt sammen, tilsett gjerne litt olje hvis du syntes den blir for tykk.


Ha blandingen over kjøttet og la marinere så lenge som mulig. Gjerne fra kvelden før.



Stek eller grill etter ønske!

Ett godt tilbehør til grillmaten er dette brødet:

Du trenger:

400g hvetemel
50g grov hvetemel
1pakke tørrgjær
1ts rosmarin
1-2ts hakket soltørket tomat
1ts havsalt
1ts sukker
vann til å binde deigen

Elt deigen med alle ingrediensene.



La stå heve ett lunt sted i ca 1 time. Form deigen etter ønske, og la etterheve over vannbad i minst 30 min. Brødet kan pensles med vann eller melk, og strø gjerne på ekstra rosmarin og havsalt før steking,


Stek på 225grader i ca 15 minutter. For å sjekke om brødet er ferdig, kan du dunke litt på det på undersiden, er det en hul lyd, så er brødet ferdig.


Avkjøl på rist og server!


Håper det smaker, og god sommer!

1 kommentar: