torsdag 9. august 2012

A twist on a cheesecake!

Alle setter vel pris på en god ostekake, det gjør ihvertfall jeg! Frisk, kremet, med litt "crispy" i bunn, og kan smake av alt mulig forskjellig!

Jeg har testet ut en ny vri, som funket veldig bra!

Så her kommer oppskriften på Oreo Raspberry Cheesecake!

Du trenger:

Til bunnen:

2 pk oreo eller dots kjeks
100g smør

Til fyllet:

1pk gele av ønsket smak, jeg brukte da bringebær. (blandes ut med 1/2dl vann)
300g philadelphia kremost naturell
1 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
3dl pisket kremfløte
2dl sukker


Det du gjør først er å skrape kremen av kjeksene. Når du har gjort dette, knuser du kjeksene til de er nesten blitt til pulver. Smelt så smøret og rør det sammen med kjeksene.



Mos så ut i en paiform eller kakeform. Sett formen i fryseren mens du ordner med fyllet.


Rør ut gele pulveret i 1/2dl varmt vann. Rør til pulveret har løst seg opp.


Miks så kremosten med sukkeret og vaniljen. Pisk kremen. Rør så sammen alt til en jevn og glatt røre.






Har du bringebær liggende så må du gjerne blande disse i røren også.

Ta paiformen ut av fryseren og hell over blandingen.



Dekk til med folie el lignende, og ha kaken i fryseren til den skal serveres. Kaken kan tas ut ca 10 min før den skal spises.


Håper det smaker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar