torsdag 23. mai 2013

Breaking bread!

Jeg tester stadig vekk nye brødoppskrifter. Det smaker alltid litt bedre med hjemmebakt enn kjøpt brød, så når jeg har tid og lyst baker jeg ett nytt brød, eller rundstykker som jeg kan fryse!

Denne gangen ble det brytebrød i en rund kakeform.

Du trenger:

400g hvetemel
100g grov hvete
50g kruskakli
1/2 pose tørrgjær
1ts salt
1ts sukker
2 store ss rømme eller yoghurt
ca 3dl fingervarmt vann (nok til at deigen samler seg og er glatt og fin)

Bland alt det tørre i kjøkkenmaskinen og elt noen sekunder. Tilsett rømme/yoghurt og vann og sett maskinen på middels hastighet. Ser du at deigen ikke samler seg, tilsetter du litt mer vann, ser du at deigen er veldig klissete, tilsetter du litt mer hvetemel.


Når deigen er jevn og fin, setter du den til heving ett lunt sted i ca 1 time.

Del så deigen i 7 like deler og form de til runde emner. Dekk en rund kakeform med bakepapir og smør med litt fett (olje eller smør). Fordel emnene i formen med litt mellomrom mellom hver. TIPS! HAR DU MER DEIG IGJEN? LAG ETT LITE FLETTEBRØD!


Dekk over og la etterheve i ca 30 minutter, gjerne over vannbad. Før du steker brødet så kan du pensle det med melk og ha på forskjellig frø. Jeg brukte linfrø, solsikkefrø og sesamfrø.


Stek ved 225grader til gyllent på toppen (ca 15-20 min)

Avkjøl på rist og nyt!


Håper det smaker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar